עבודה בחו"ל - עוברים לחו"ל גם ללא מציאת עבודה בחו"ל מהארץ

כאשר אנשים רבים מחפשים עבודה בחו"ל הם דואגים על פי רוב לדאוג לעבודה בארץ היעד כבר מן הארץ ומוטב מוקדם ממאוחר. והסיבה לכך פשוטה ביותר, כשאנחנו עולים על המטוס ואין זה משנה באם זה לסינגפור או ללונדון, אנחנו רוצים לדעת שממתינה לנו משכורת מסודרת, בוס חדש ולא פעם גם צריך לדעת שיש כרטיס טיסה חזרה לארץ.
 
אך מסתבר שלא כולנו עשויים מאותו חומר. לא כולנו חייבים למצוא עבודה בחו"ל כבר בארץ. לא כולנו חייבים להיות בטוחים כי ממתין לנו עתיד בטוח בארץ רחוקה. עבור אנשים אלו, בעיקר צעירים או כאלו שטרם ארגנו לעצמם קריירה משגשגת - כל רצונם הוא להגיע לארץ אחרת ולמצוא עבודה בחו"ל כאשר הפילוסופיה שלהם היא – בוא נלך על זה ועד הסוף !
 
"אמרתי לעצמי שאין זמן טוב כמו ההווה" מספרת הודיה רוזנטל, שעברה לאיטליה והחלה לעבוד כאשת השיווק של חברת דוגמנות גדולה."ואם למישהו יש רעיון שכזה, למצוא עבודה בחו"ל כשהוא מגיע לחו"ל ולא מן הארץ – אז שילך על זה, אני ממליצה בחום" הוסיפה הודיה.
 
אם גם אתם מתכננים להיות נועזים ולמצוא עבודה בחו"ל רק כאשר אתם מגיעים לשם, אז  הנה כמה עצות טובות שיעזרו לכם במעבר.
 

עבודה בחו"ל – מחקר ארץ היעד

 
זה שאתם עוזבים את הארץ וחושבים למצוא עבודה בחו"ל כשאתם בחו"ל אין זה אומר שאין צורך לערוך מחקר קטן אודות ארץ היעד אליה אתם שואפים לעבור. ואם כבר אנחנו מדברים על כך אז מציאת עבודה בחו"ל בחו"ל ולא מן הארץ מצריכה לא פחות תכנון ומחקר ממציאת עבודה בחו"ל כבר מן הארץ. שכן ככל שיהיה בידיכם יותר מידע אודות ארץ היעד, מידע כגון שפה והיתרי עבודה – כך סיכוייכם להצליח במציאת עבודה בחו"ל כשאתם כבר בחו"ל - גדולים יותר. מוטב לחקור את שוק העבודה בארץ היעד, לחפש עבודה בחו"ל ולחפש קשרים כבר מהארץ מאשר להשאיר את זה לזמן שבו אתם מגיעים וזקוקים לזמן הסתגלות.
 

מציאת עבודה בחו"ל ותקופת חסד

אם אתם עילוי מקצועי אז אולי פסקה זו לא רלוונטית עבורכם, אבל אם אתם כשאר האדם וגם אתם רוצים לטוס ולמצוא עבודה בחו"ל כשאתם נמצאים כבר בחו"ל מומלץ לדאוג למימון מחיה מראש עבור שלושה חודשים לפחות. כדי להיות בטוחים שלא תישארו ללא קורת גג או פת לחם, ראוי להגיע לחו"ל עם תזרים שיכסה אתכם לפחות שלושה חודשים עד שתתמקמו ותמצאו עבודה בחו"ל.
עבודה בחו"ל – יצירת קשרים
אם תיצרו קשרים מוקדם, כבר בארץ, אז כבר בזמן ההסתגלות תהיה לכם רשימה של לפחות שישה אנשים שיוכלו לעזור לכם למצוא עבודה בחו"ל כשאתם כבר שם. כשאני אומר קשרים, אני לא מדבר אך ורק על יצירת קשרים מקצועיים, גם קשרים חברתיים יכולים לסייע לכם למצוא עבודה בחו"ל – כאשר אתם בחו"ל. שכן קשרים חברתיים יכולים בהחלט לעזור בקשרים תעסוקתיים ומקצועיים.
עבודה בחו"ל – היו מוכנים לתרחיש הגרוע מכל
גם אם הצלחתם לפתח סוג של קריירה בארץ, מוטב להיות מוכנים לתרחישים הגרועים יותר והטובים פחות. ייתכן והגעתם ומצאתם עבודה בחו"ל שאיננה מתאימה לניסיון שלכם:  שמרטף, מוציא כלבים לטיול או מלצר. אך אין זה אומר שעבודה זו תהיה העבודה שלכם בה' הידיעה. חשוב להתנסות בכל מיני עבודות בחו"ל – כי אין לדעת מהיכן תגיע ההזדמנות לקריירה הנכספת. וגם אם כעת אתם מצאתם עבודה בחו"ל שרחוקה שנות אור מן האידיאל שלכם – אין זה אומר שעבודה זו לא תביא להזדמנויות חדשות בעתיד ההולמות את הניסיון שלכם ואת הכישורים שלכם.
עבודה בחו"ל – אסטרטגית מילוט
חיפשתם עבודה בחו"ל ומצאתם שקשה לאתר אחת בארץ שבה אתם נמצאים ? ובכן, כדי שיהיה באמתחתכם אסטרטגיית מילוט. אסטרטגיה כזו יכולה להיות מעבר לארץ זרה אחרת או השלמה עם המצב וחזרה לישראל. במקרה כזה חשוב לשמור על קשר עם הבוס הקודם, אולי העבודה שעזבנו תחכה לנו שנחזור. בכל מקרה תמיד צריך להשאיר את ערוצי התקשורת פתוחים, בין אם בארץ ממנה אתם מגיעים ובין אם בארץ שבה אתם שואפים למצוא עבודה.
 
וכמובן שתמיד אפשר בדרך הרגילה בלוחות דרושים באינטרנט .